CAT  |  ESP  |  ENG  |  FRA
PATRIMONI > RUTES GUIADES I EXPERIÈNCIES > EL GRIU, JOC INTERACTIU

EL GRIU és un animal mitològic , meitat àliga, meitat lleó emprat amb profusió per l’arquitecte Domènech i Montaner com a decoració a molts edificis de Canet.

El relat que es recull en el llibre descriu l’arribada d’un griu a Canet fruit d’un dels viatges d’un mariner de Canet que el cuida fins a alliberar-lo. El Griu esdevé un guaridor de la ciutat segons les llegendes que d’ell s’expliquen i que l’arquitecte vol esbrinar si són certes.

Per ajudar a esclarir-ho, s’han de visitar diversos escenaris canetencs i interactuar-hi.

 

 

Es pot jugar de diverses maneres, en forma de gimcana (GRIUMCANA), de geocaching (GRIUCACHING) o de joc d’observació (GRIUWATCHING).

 

LA GRIUMCANA

  •  Lluís Domènech i Montaner busca el rastre del Griu de Canet a partir de les històries que li explica un vell mariner. Caldrà seguir les pistes ocultes en aquells llocs on se suposa que la bèstia mitològica va protagonitzar algun fet destacable Domènech i Montaner passeja per Canet i anota totes les dades que el poden ajudar en la seva màgica recerca. Vols ajudar l’arquitecte a seguir les pistes i provar de localitzar el Griu?
  • El joc es desenvolupa a 9 escenaris geolocalitzats a Canet de Mar.
  • Cadascun dels 9 escenaris desenvolupa el relat protagonitzat pel griu. En cada cas, conté un eix temàtic respecte d’algun fet històric relacionat amb el lloc les fàbriques tèxtils, el món rural, els indianos la guerra del francès o l’arribada del tren.
  • El joc consisteix a completar el llistat de preguntes del mapa (podeu passar a recollir-lo per l'Oficina de Turisme) mitjançant les pistes dels punts que es troben a l’smartphone. Cal cercar els punts i apropar’s-hi. A cadascun dels punts, s’haurà de llegir o escoltar atentament la informació. La pregunta i la resposta estaran lligades al lloc, un cop ben segura, s’haurà d’anotar la resposta al lloc corresponent del mapa. Els jugadors són recompensats amb una nova informació i poden seguir jugant. Al final de cada itinerari, els jugadors reben premis i recompenses per saber quin era el nom del Griu i el del mariner.

 

 


Ajuntament de Canet de Mar

© Ajuntament de Canet de Mar | Avís legal | Crèdits
Costa Barcelona + Catalunya Turisme

Costa Barcelona Maresme (Consorci de Promoció Turística Maresme)
SEGUEIX-NOS A:

   Facebook Canet de Mar Facebook
   Twitter Canet de Mar Twitter
   Instagram Canet de Mar Instagram
OFICINA D'INFORMACIÓ TURÍSTICA

Casa museu Ll. Domènech i Montaner
Xamfrà Rieres Buscarons i Gavarra
08360 Canet de Mar. Barcelona
Tel. +34 93 794 08 98
canet.turisme@canetdemar.cat