CAT  |  ESP  |  ENG  |  FRA
FIRES > EL GRIU, JOC INTERACTIU

EL GRIU DE CANET. Un passeig per la història de Canet

Un joc interactiu per a tota la família.


 

 

 

 

 

 

Descarrega’t l’App i viu una història emocionant al costat d’un ésser fantàstic!

‘El griu de Canet’ pretén ser una experiència completa, una nova manera de relacionar-se amb el territori de Canet de Mar i conèixer-lo millor. Per començar, hi trobareu un relat que us mostra un segle i mig de la història recent. Des del temps en què els vaixells canetencs solcaven els oceans i els mars més remots fins a l’època de les fàbriques tèxtils. Sereu conduïts a través d’aquest relat, en què s’entrecreuen fantasia i realitat, per dos protagonistes d’excepció. D’una banda el Griu, un ésser mitològic molt present als edificis de Canet, i de l’altra, l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, canetenc il·lustre i autor de molts dels edificis més coneguts de la seva vila natal, que han convertit la població en un destí cultural obligat.

Ara bé, amb el relat, les referències històriques i fins i tot les pàgines dedicades a fer-vos de guia no n’hi ha prou per copsar i conèixer Canet i el seu patrimoni. Cal veure, tocar, sentir, caminar... Afortunadament, les noves tecnologies, especialment les que estan associades als telèfons mòbils, ens faciliten poder anar més enllà de les pàgines d’un llibre. Esdevenen companyes d’un viatge fascinant per viure el relat per nosaltres mateixos i conduir les nostres passes fins als llocs reals on van succeir els fets descrits.

Amb aquest objectiu disposeu d’una aplicació mòbil que conté tota la informació geoposicionada. Només cal escanejar-la amb l’smartphone per tenir-la a l’abast. Més encara, podreu jugar i resoldre misteris tot passejant per Canet.

El Griu és un animal mitològic, meitat àliga, meitat lleó emprat amb profusió per l’arquitecte Domènech i Montaner com a decoració a molts edificis de Canet.

El relat que es recull en el llibre descriu l’arribada d’un griu a Canet fruit d’un dels viatges d’un mariner de Canet que el cuida fins a alliberar-lo. El griu esdevé un guaridor de la ciutat segons les llegendes que d’ell s’expliquen i que l’arquitecte vol esbrinar si son certes.

Per ajudar a esclarir-ho, s’han de visitar diversos escenaris canetencs i interactuar-hi.

Com s'hi juga?
1. S'escaneja la web/app al seu mòbil i comença a jugar. https://jocdelgriu.canetdemar.cat

2. Els jugadors han d’estar a un mínim de 50 metres del lloc geolocalitzat per poder dur a terme les mecàniques i aconseguir punts.

3. Es recomana activar el GPS, carregar la bateria i fer ús dels auriculars.

4. Localitza el primer punt, camina fins a arribar-hi i completa el llistat de proves i pistes dels punts geoposicionats.
5. Per cada prova contestada, el joc genera una recompensa (il·lustració, foto o vídeos) per al participant, que l’emmagatzema al seu telèfon mòbil i continua jugant.

Materials de comunicació
El griu de Canet disposa de diversos materials promocionals que poden ser utilitzats per fer una convocatòria per jugar:

  • Pòster
  • Fullets
  • Mapa-guia
  • Vídeos:
  • https://www.youtube.com/watch?v=zMP6QOFfxGw
  • https://www.youtube.com/watch?v=Rmpu2auNtHs
  • Disponible en 4 idiomes
  • Inclou fotos 360º

Per començar a jugar podeu recollir mapa (podeu descarregar-lo aquí) a:

Oficina de Turisme
Xamfrà rieres Buscarons i Gavarra – 08360 Canet de Mar
Tel. 93 794 08 98
canet.turisme@canetdemar.cat
www.turismecanet.cat

 


Ajuntament de Canet de Mar

© Ajuntament de Canet de Mar | Avís legal | Crèdits
Costa Barcelona + Catalunya Turisme

Costa Barcelona Maresme (Consorci de Promoció Turística Maresme)
SEGUEIX-NOS A:

   Facebook Canet de Mar Facebook
   Twitter Canet de Mar Twitter
   Instagram Canet de Mar Instagram
OFICINA D'INFORMACIÓ TURÍSTICA

Casa museu Ll. Domènech i Montaner
Xamfrà Rieres Buscarons i Gavarra
08360 Canet de Mar. Barcelona
Tel. +34 93 794 08 98
canet.turisme@canetdemar.cat