CAT  |  ESP  |  ENG  |  FRA
ON COMPRAR > PLAÇA MERCAT

 

La Plaça Mercat és un dels equipaments comercials de Canet de Mar amb més tradició i història. Ubicada en un dels eixos comercials del municipi, la Riera Buscarons, funciona com a motor de dinamització del seu entorn. Hi trobarem producte de proximitat i de producció i collita pròpia. Agafa el cabàs i vine a Plaça!

 

Una mica d'història

El mercat no ha estat sempre al mateix lloc, ha anat canviant amb el pas dels temps i el podíem trobar, a la Font dels Gossos o a  la part final del carrer Ample, o a la Plaça Macià. Va ser a principis del segle XX quan es va reivindicar un mercat cobert, però això va comportar les baralles dels comerciants, ja que tots el volien tenir ben a prop.

Finalment, l´any 1932 l´alcalde republicà Josep Fors i Vidal va cridar la població a les urnes perquè decidissin sobre aquest tema. El 16 d´abril de 1933 es va celebrar la votació on els canetencs determinarien si assumien un préstec de 250.000 pessetes, per la compra dels terrenys per construir l'edifici del mercat municipal. La resposta va ser afirmativa. La gran novetat d´aquesta votació va ser que les dones per primer cop a l´Estat espanyol van exercir el dret de vot. Uns mesos abans que la resta de dones de l'Estat, que ho van fer per a les eleccions generals per a diputats a Corts, van votar les canetenques.

Plaça Mercat

El projecte va anar a càrrec de Pere Domènech i Roura, fill de Ll. Domènech i Montaner, i construït per l'empresa Gamandé de Barcelona, que va utilitzar un llenguatge classicista, amb columnes dòriques, i línies rectes a les finestres. La plaça té quatre entrades idèntiques, una a cada façana. Per poder superar el desnivell del carrer, tres d´aquestes entrades tenen escales. A l´interior, l´estructura conforma l´espai. La coberta està sostinguda pels murs de l´edifici a tot el seu voltant i per un grup de pilars centrals formats per quatre perfils angulars molt esvelts.

 

 

 

Adreça

Plaça Mercat

Riera Buscarons, 101
Tel. 93 794 02 92
                 
Horari:

  • Obert als matins, de dilluns a dissabte, de 7 a 14h. Divendres també tarda, de 17,30h a 20h.
 


 

     

 

 


Ajuntament de Canet de Mar

© Ajuntament de Canet de Mar | Avís legal | Crèdits
Costa Barcelona + Catalunya Turisme

Costa Barcelona Maresme (Consorci de Promoció Turística Maresme)
SEGUEIX-NOS A:

   Facebook Canet de Mar Facebook
   Twitter Canet de Mar Twitter
   Instagram Canet de Mar Instagram
OFICINA D'INFORMACIÓ TURÍSTICA

Casa museu Ll. Domènech i Montaner
Xamfrà Rieres Buscarons i Gavarra
08360 Canet de Mar. Barcelona
Tel. +34 93 794 08 98
canet.turisme@canetdemar.cat