CAT  |  ESP  |  ENG  |  FRA
ACTIVITATS > Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme
Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme

El Tomàquet. Temporalitat: juliol-agost

El tomàquet de Montserrat és una hortalissa de gran calibre, força buit per dins, amb poca polpa. Té forma de carbassa i amb ondulacions arrodonides i suaus. Té un gust lleugerament dolcenc i refrescant. És ideal per menjar cru, en amanides i altres plats freds.

El tomàquet de pometa quan està madur presenta un color vermell intens, mantenint una forma arrodonida. Es tracta d’un tomàquet d’amanir sense ni un punt d’acidesa, fet que li dóna un caràcter especial.

El principal component del tomàquet és l’aigua i, per tant, el seu valor energètic és molt baix. El contingut en sucres és lleugerament superior a la resta de verdures, la qual cosa fa que tingui un lleuger gust dolç. La seva importància recau en l’elevada aportació de vitamines, minerals i fibra. Gràcies al seu contingut en vitamina E, vitamina C i carotens té un elevat efecte antioxidant.

Sabies que el tomàquet pometa és una varietat autòctona del Maresme que ha estat objecte de recuperació en els darrers anys?

La tasca no és gens fàcil ja que aquesta varietat no és especialment productiva en termes quantitatius però l’esforç i treball dels col·lectius agraris del territori estan aconseguint la seva recuperació.

 

Jornades gastronòmiques del Tomàquet, del 23 de juliol al 30 d’agost

Restaurants de Canet i de la comarca ofereixen una variada oferta de menús i plats especials amb el tomàquet conreat al Maresme com a producte estrella, en especial les varietats pometa i el de Montserrat, destacant la qualitat del producte i de les arts culinàries dels restauradors.

En aquesta edició les jornades es celebren a una seixantena de restaurants i establiments alimentaris de 14 municipis: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Canet de Mar, Mataró, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt.

Com ja és habitual, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal, a partir del programa Productes de la Terra Maresme, ha editat un opuscle que recull tant l'oferta culinària dels establiments participants com les activitats paral·leles que organitzen alguns municipis i els productors de tomàquet que formen part del Cens de Productors. El fullet es pot trobar als establiments  i a les dependències municipals. També es pot descarregar online:

aquí

 

Jornada gastronòmica del TomàquetLes propostes culinàries dels nostres restauradors:

 

RESTAURANT EL PARADOR DE CANET

Ctra. N-II KM. 660.8

Tel. 93 794 06 94

www.paradordecanet.com

info@paradordecanet.com

www.facebook.com/paradordecanet

Twitter: @ParadorCanet

Obert tots els migdies, i

divendres i dissabtes nits

Plats:

Milfulls de tomàquet del Maresme

i mozzarella 6,95 €

Bacallà amb salsa de tomàquet

del Maresme 10,05 €

Entrecot amb salsa de tomàquet i

verduretes  18,90 €

(IVA inclòs)

Els plats també estaran disponibles al menú del dia feiner

a 14,50 € (IVA inclòs)

 

SAKE TASCA JAPONESA

c/ Francesc Cambó, 7

Tel. 931713076

sakesushi@hotmail.es

Facebook: saketascajaponesacanetdemar

Obert: vespres de dimarts a diumenge

Dilluns tancat

Plats:

Uramaki de gamba en tempura amb emulsió de tomàquet

Preu: 8 peces - 8 €

 

 

Els nostres productors:

Horta CAN GALLINA

Agricultura biodinàmica

c/ Salvador Espriu, 41

Tel. 678460300

cangallinaeco@gmail.com

 

Horta CAN LLURIC

Agricultura ecològica

Tel. 626866477

ecoverdura@gmail.com

www.canlluric.cat

 

Ajuntament de Canet de Mar

© Ajuntament de Canet de Mar | Avís legal | Crèdits
Costa Barcelona + Catalunya Turisme

Costa Barcelona Maresme (Consorci de Promoció Turística Maresme)
SEGUEIX-NOS A:

   Facebook Canet de Mar Facebook
   Twitter Canet de Mar Twitter
   Instagram Canet de Mar Instagram
OFICINA D'INFORMACIÓ TURÍSTICA

Casa museu Ll. Domènech i Montaner
Xamfrà Rieres Buscarons i Gavarra
08360 Canet de Mar. Barcelona
Tel. +34 93 794 08 98
canet.turisme@canetdemar.cat