CAT  |  ESP  |  ENG  |  FRA
CANET > EL MUNICIPI
 
Canet de Mar és una població de la comarca del Maresme. Situat a uns 40 quilòmetres al nord-est de Barcelona i al sud de Girona, s'hi arriba per la carretera nacional II o bé per l'autopista C-32. Amb una població de més de 14.000 habitants, Canet ofereix tant al resident com al visitant, un municipi obert al mar i envoltat alhora de muntanyes, un bell contrast de matisos en blaus i verds, on gaudir d'unes platges netes i tranquil·les i d'un entorn natural ideal per a fer rutes per la muntanya a peu o en bicicleta, destacant el turó de Pedracastell, des d'on es pot veure abastament el litoral amb unes vistes impressionants de la comarca, i el Montnegre-Corredor, que forma part de la Serralada Litoral, que protegeix tota la comarca i fa que gaudeixi d'aquest clima tan privilegiat, del qual n'és un clar exemple la vall de Canet.
 
A banda de destacar l'excel·lent clima, l'extensa zona de platja, de més de dos quilòmetres i mig, i els boscos que envolten el municipi, Canet de Mar és la població on, en menys espai, hi ha més patrimoni modernista.
 
A Canet hi va viure i treballar l'arquitecte, professor, dibuixant, polític i humanista Lluís Domènech i Montaner. Aquí hi va gestar obres tan importants com el Palau de la Música Catalana i l'Hospital de Sant Pau i de la Santa Creu.
 
A Canet hi trobareu l'Ateneu Canetenc, avui biblioteca, la Casa Roura, convertida avui en restaurant, la Casa museu Domènech i Montaner, on va viure i treballar l'arquitecte, juntament amb Can Rocosa, masia barroca del segle XVII i que fou l'estudi de l'arquitecte, formen el conjunt museístic de gran interès ubicat al bell mig de la vila modernista. A més, hi trobareu molts d'altres edificis i cases d'aquest estil arquitectònic de finals del segle XIX i principi del segle XX, d'arquitectes com Puig i Cadafalch, Eduard Farrés, Rafel Masó, Rubió i Tudurí, Cabanyes, Guàrdia, Domènech Roura, Fragas, etc. Altres visites obligades són el majestuós Santuari de la Misericòrdia, amb el seu Parc i Restaurant, obra de Puig i Cadafalch. El cementiri, de típic estil mediterrani, compta amb escultures i panteons modernistes i el notable castell neogòtic de Santa Florentina, reconstruït per Domènech i Montaner.
 
Canet de Mar és un poble que viu intensament la festa i la cultura, amb gent oberta i molt participativa. Durant tot l´any s´organitzen activitats molt variades i enfocades a tot el conjunt de la població. Gràcies a això, la vila és una de les més dinàmiques de la comarca. Una petita mostra de tot plegat és la Festa Major en honor a Sant Pere i Sant Pau, a finals de juny, la Festa petita de la Mare de Déu de la Misericòrdia, el 8 de setembre, el Festival de Re-percussió per l'Odèon a principis de juny i el Festival de música clàssica Castell Santa Florentina, durant l'estiu. Al setembre, tenim la cita obligada amb la Fira Mercat Modernista que se celebra el cap de setmana després de la Diada, durant la qual es reviu el Canet de principis de segle XX, on els carrers es vesteixen de festa i activitats lúdiques i culturals que ens mostren la riquesa modernista de la vila.
 
La vila és coneguda per la seva oferta gastronòmica de qualitat i variada, amb més de 30 restaurants especialitzats en cuina mediterrània i casolana. Els productes de l'hort, de la terra i del mar hi són molt presents. Destaca la maduixa, cultivada al territori i amb les jornades gastronòmiques al maig, així com els tradicions cargols amb ceba o cuinats de diferents maneres i que cada 11 de setembre tenen la seva festa, amb el concurs de cuita de cargols i degustació popular. Els vitralls dolços, creats pel Gremi de Pastissers en homenatge a Ll.Domènech i Montaner, és un producte típic del municipi.
 
 


Ajuntament de Canet de Mar     European Region of Gastronomy

© Ajuntament de Canet de Mar | Avís legal | Crèdits
Costa Barcelona + Catalunya Turisme

Costa Barcelona Maresme (Consorci de Promoció Turística Maresme)
SEGUEIX-NOS A:

   Facebook Canet de Mar Facebook
   Twitter Canet de Mar Twitter
   Instagram Canet de Mar Instagram
OFICINA D'INFORMACIÓ TURÍSTICA

Casa museu Ll. Domènech i Montaner
Xamfrà Rieres Buscarons i Gavarra
08360 Canet de Mar. Barcelona
Tel. +34 93 794 08 98
canet.turisme@canetdemar.cat